Марк Кукурея е подвижен и универсален футболист, който може да играе на много позиции в схемата на Челси, сигурен е мениджърът на отбора Томас Тухел. Трансферът на защитника на Брайтън все още не е завършен, но германецът се надява това да се случи до минути.

"Трансферът все още не е завършен. Има още документация за оправяне, но се надявам до обед всичко да бъде финализирано", каза Тухел на пресконференция, организирана малко преди обед на базата на Челси.

"Той е фантастичен футболист и е много подвижен. Интелигентен е и може да играе на няколко позиции в нашата схема. Ако завършим този трансфер, то тогава Ливай Колуил най-вероятно ще бъде преотстъпен, за да трупа игрово време другаде. Освен това, Бен Чилуел ще може да избегне пренатоварване след завръщането си от лечение на контузия. 

"Разполагаме още с Маркос Алонсо и Емерсон, но Марк също е опция за тази позиция и вярвам, че той може да се справи в защитната ни линия. Той има профила на Аспиликуета, но е с ляв крак. Това ни дава много опции.

"Бен е много амбициозен и нямаше търпение да поднови тренировки. Трябва му обаче още малко време, за да се приспособи отново към ритъма на мачовете и физическото натоварване. Това е нормално. Висшата лига изисква много и трябва да бъдем внимателни".