Челси и Тотнъм завършиха наравно 2:2 в лондонското дерби от втория кръг на Висшата лига. Двубоят в Западен Лондон беше много интересен и изобилстваше от интересни ситуации, а гостите стигнаха до точката в шестата минута на добавеното време благодарение на Хари Кейн.

Напечено бе не само на терена, а и край тъча, където мениджърите Томас Тухел и Антонио Конте едва не стигнаха до бой. Италианецът започна кавгата при изравнителния гол за неговия отбор за 1:1, а след последния съдийски сигнал Тухел му потърси сметка и пак трябваше да бъдат разтървавани.

 

Челси поведе преди да са изминали 20 минути от първия съдийски сигнал. След ъглов удар, изпълнен от Кукурея, Кулибали засече блестящо топката от въздуха и я прати неспасяемо в мрежата на Лорис. Така бившият бранител на Наполи се разписа в първия си домакински мач като играч на лондончани.

По-добрите положения продължиха да са в актива на "сините", но така и не стигаха до втори гол. Вместо това в 68-ата минута Тотнъм изравни, пише webcafe.bg.

Бентанкур вероятно извърши нарушение срещу Хавертц, след което "шпорите" организираха атака, топката стигна до Хьойберг пред наказателното поле на Челси. Датчанинът с прецизен удар я прати в долния ляв ъгъл на Менди. Тухел протестираше срещу съдиите, а междувременно Конте се израдва бурно в лицето му, което предзвика размяна на реплики между двамата, но те бяха спрени от физически сблъсък от хора от двата щаба.

 

Радостта на гостите не продължи дълго. В 78-ата минута Рийс Джеймс направи резултата 2:1. Той получи топката от Стърлинг, който също можеше да стреля, но разумно му предостави топката и изглеждаше, че английският национал е донесъл трите точки на Челси.

Хари Кейн обаче не беше казал последната си дума... Тотнъм стигна до два поредни ъглови удара. При втория Кейн засече топката с глава и изравни резултата в 96-ата минута.

След края на мача последва нов сблъсък между Конте и Тухел. Двамата се поздравиха, но германецът задържа ръката на колегата си и това бе последвано от нови реплики лице в лице и скупчване на хора от двата лагера.