Мениджърът на Челси Томас Тухел обвини съдията Антъни Тейлър за равенството 2:2 срещу Тотнъм, оспорвайки и двата гола на гостите. 

Лондонските съперници направиха горещо дерби, в което Сините два пъти водеха, но Хари Кейн донесе точката на Шпорите в 96-ата минута. Двамата мениджъри пък почти се сбиха и след края на мача бяха изгонени. 

Тухел претендираше, че преди първия гол на гостите е имало нарушение срещу Кай Хаверц, а преди втория дълбоко в добавеното време, Кристиан Ромеро не бе наказан заради дърпане на косата на Марк Кукурея. От последвалия корнер Кейн изравни. 

„Може би е по-добре този съдия повече да не свири наши мачове. В крайна сметка обаче имаме ВАР, който трябва да вземе правилните решения. Не знам откога дърпането на косата на съперник във въздуха не е нарушение? Не обвинявам съдията, ако не го е видял. Къде обаче е ВАР? Просто не разбирам как това може да не е червен картон?“ беснееше Тухел. 

„ В този случай не обвинявам рефера. Ако  той не е видял нещо, има хора, които трябва да го покрият, за да се вземе правилното решение. Играчите също са ядосани, не само феновете. Истината е, че и двата гола на Тотнъм не трябваше да бъдат зачетени. Разочарован съм, защото момчетата не получиха това, което заслужават“ добави той. 

„Преди първия им гол имаше чист фаул срещу Кай Хаверц. Ние направихме едно тактическо нарушение и Рейс Джеймс веднага получи картон. В същото време не мога да преброя тези нарушения на Хойберг и Бентанкур. Имаше и чиста засада на Ричарлисон, който е на линията на удара и опита да играе с топката, но попадението остана“ каза още крайно ядосаният Тухел.