Лийдс Юнайтед надигра Челси с категоричното 3:0 у дома в двубой от третия кръг на английската Висша лига. На „Еланд Роуд“ в Западен Йоркшър домакините играха вдъхновено и се разправиха със „сините“, нанасяйки им първо поражение през кампанията.

След равностойни първи 25-30 минути, възпитаниците на Джеси Марш поведоха в резултата в 33-та. Топката бе върната назад към вратаря на гостите Едуар Менди, който направи груба грешка, след като не изчисти кълбото, замота се и позволи на Брендан Ааронсън да го открадне, за да открие резултата на празна врата.

Скоро след това Челси понесе нов удар. Джак Харисън центрира перфектно от свободен удар и намери Родриго, който се разписа с глава. По този начин той вкара и в третия мач на „белите“ от началото на сезона.

След почивката мениджърът на лондончани Томас Тухел опита да направи тактически корекции в състава си, като изстрел на Конър Галахър рикошира и мина опасно близо до гредата на Илан Мелие, а впоследствие френският страж на йоркшърци се намеси с вещина след опасен шут на Рийс Джеймс.

Челси бе наказан в 69-та минута, когато Родриго намери Харисън в малкото наказателно поле и той не сбърка, за да оформи класиката. „Сините“ доиграха мача в намален състав след глупаво изкаран втори жълт картон на Калиду Кулибали.

Така Челси загуби за първи път през сезона след успеха над Евертън на старта и драматичното равенство с Тотнъм. Съставът е 12-и с четири точки, докато втората поредна домакинска победа на Лийдс ги изкачи на втора позиция със седем пункта.

В следващия кръг „белите“ гостуват на Брайтън, който в друга среща нанесе трета поредна загуба на Уест Хем след 2:0 и има същия актив от точки, докато лондончани ще се опитат да се реабилитират срещу Лестър на „Стамфорд Бридж“.