Челси най-после постигна принципна договорка с Лестър за трансфера на Уесли Фофана, който бе приоритет за Томас Тухел, съобщиха медиите на Острова. 

Няколко оферти на лондончани вече бяха отхвърлени от Лисиците, които оставиха и играча извън състава за последните си мачове. 

Сега обаче от Лестър най-после са склонили да пуснат Фофана срещу най-малко 70 милиона пауда като трансферна сума, като вероятно към тях ще бъдат добавени и още няколко милиона във вид на бонуси. 

Сега остава да се уточни структурата на плащане, като договорът на бранителя ще бъде за 6 години, а самият той твърдо иска да пристигне на „Стамфорд Бридж“. 

Интересно е, че споразумението за Фофана е постигнато в навечерието на мача между двата тима от 4-ия кръг на Висшата лига в събота. Лестър обаче е на път да получи два пъти повече, отколкото плати на Сент Етиен за футболиста през 2020-а. 

Фофана трябва да оформи тандем в центъра на отбраната на Сините с Калиду Кулибали, а неговото идване ще позволи Трево Чалоба да бъде преотстъпен, най-вероятно във водещ отбор от Италия.