Бившият наставник на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник е убедил мениджъра на Челси Томас Тухел да не взима Кристиано Роналдо. Сагата с бъдещето на португалеца вече тече близо месец, тъй като 37-годишният нападател иска да напусне „Олд Трафорд“, за да играе в Шампионската лига.

Според „Таймс“ ръководството на Челси действително е имало интерес към Кристиано, но той е приключил след разговор на Тухел със собственика Тод Бьоли. Изданието твърди, че новият бос на „сините“ дори е настоявал за привличането на португалеца, тъй като му харесвала идеята атаката на тима да бъде изградена около нея.

Тухел обаче потърсил за съвет добрия си приятел Рангник, под чието ръководство игра Роналдо през изминалия сезон. Именно австриецът е посъветвал мениджъра на Челси да не привлича португалеца.

Мнението на австриеца за Кристиано не е толкова изненадващо, тъй като 64-годишният специалист често критикуваше португалеца заради това, че не пресира достатъчно противника. Преди време Рангник каза: „Не обвинявам Кристиано Роналдо, той свърши доста работа в мачовете. Но той очевидно не е пресиращо чудовище. Той не е от този тип играчи, дори когато бе по-млад“.

Роналдо пропусна голяма част от подготовката на Манчестър Юнайтед заради желанието си да трупа голове в Шампионската лига, но редица клубове отхвърлиха възможността да го привлекат. Сред тях са Реал Мадрид, Барселона, Байерн Мюнхен, Атлетико Мадрид, Интер, Милан и други. В последните дни се заговори за евентуален негов трансфер в Наполи, но пък италианците поставиха невероятни условия на Манчестър Юнайтед, за да вземат CR7.