Томас Тухел е сигурен, че Пиер-Емерик Обамеянг ще създаде собствена история в Челси и ще счупи проклятието, което носи №9 напоследък в тима. 

Габонецът се завърна във Висшата лига, подписвайки със Сините и отново ще играе под ръководството на германския наставник, за когото вкара 79 гола в 95 мача в Борусия Дортмунд преди да премине в Арсенал през 2018-а. 

По-рано през лятото Тухел се пошегува, че играчите му се страхуват да носят екипа с №9, който бе свободен след раздялата с Ромелу Лукаку. Преди белгиеца с него на гърба нищо особено не направиха и Тами Ейбрахам, Гонсало Игуаин и Алваро Мората. 

„Оба не се страхува от миналото и това с кой номер играе. Той е готов да се бори да създаде своя собствена история и взимайки „деветката” показва, че е достатъчно смел. Според мен той винаги е бил щастлив да се бори за нещо и приема това предизвикателство, а колкото са повече предизвикателствата, той е толкова по-добър” заяви Тухел. 

„Ако той иска да счупи проклятието на №9 или желае да демонстрира на някого в Лондон, че е по-добър, отколкото много хора си мислят, толкова по-добре. Познавам го като човек, фокусиран е и винаги е щастлив да играе. Може да има позитивно влияние върху отбора и е готов да бележи голове, което и ние искаме” добави той. 

Обамеянг бе взет с лека фрактура на челюстта, след като семейството му бе нападнато от крадци миналия уикенд. Той няма да играе срещу Уест Хям утре, но от следващата седмица се очаква да поднови тренировки, носейки предпазна маска.