Челси отново не победи в Шампионската лига! "Сините" от Лондон завършиха 1:1 с РБ Залцбург. Така Челси остава на последното място в групата със само една спечелена точка.

Челси откри резултата чрез Рахийм Стърлинг в началото на второто полувреме. Гостите изравниха чрез голямата си звезда Окафор в 75-ата минута.

Срещата бе официален дебют за новия мениджър на "сините" Греъм Потър.

Наставникът на лондонския тим направи три промени в сравнение с предния мач на отбора в Шампионската лига. От първата минута днес на "Стамфорд бридж" стартираха Тиаго Силва, Кукурея и Жоржиньо, за сметка на Кулибали, Фофана и Бен Чилуел.


Челси взе инициативата още от самото начало. Обамеянг имаше възможност да открие рано-рано. Новото попълнение на лондончани стреля високо над вратата на Кьон.

В 9-ата мунита, гостите можеха да шокират домакините. Изритана топка напред изненада отбраната на "сините", но Кепа внимаваше, излезе и прекрати нападението на РБ Залцбург.

Хаверц засече добре с глава центриране от пряк свободен удар, но ударът му бе блокиран.

В 21-ата минута, всички зрители на "Стамфорд бридж" аплодираха бившия мениджър на тима Томас Тухел. През сезон 20/21 германският специалист изведе лондончани до триумф в Шампионската лига.

Обамеянг се измъкна от персоналния си пазач в средата на полувремето. Точно преди да разтреля вратаря, защитник на РБ Залцбург се хвърли в краката на нападателя и изби топката от крака му.

В 40-ата минута, Челси разигра добре. Стърлинг центирира отляво, но никой от неговите съотборници не засече. Топката попадна в Маунт, който от граница на назателното поле стреля опасно, но не намери целта.

В края на полувремето и РБ Залцбург погледна към вратата на Челси. Шешко пое добре и стреля в долния ляв ъгъл, но Кепа Арисабалага беше нащрек и отрази удара.

В добавеното триминутно продължение, Челси претендираше за дузпа. Ковачич стреля, топката се отби в ръката на защитник на австрийците, ала съдията не отсъди нищо и остави играта на продължи. 

Натискът на Челси продължи и през втората част. В самото начало на полувремето, Рахим Стърлинг откри резултата. Мейсън Маунт центира остро. Отбраната на австрийците не успя да изчисти топката, която попадна у Стърлинг. Крилото с хубав насочващ удар матира гостите от РБ Залцбург.

Въпреки че поведе, Челси продължи да търси още един гол. Играчите на Греъм Потър на няколко пъти имаха шанса да решат двубоя, но ударите им не намериха целта.

Окафор отговори за гостите в 73-ата минута. Нападателят на РБ Залцбург засече с глава центриране, но ударът му не затрудни Кепа.

Австрийският шампион разигра добре в центъра на терена. След няколко паса, влезлият преди минути Адаму получи пас в перспектива. Тиаго Силва не се намеси добре и атакуващият футболист на РБ Зацбург подаде към свободния Окафор. Нападателят не сбърка от близка дистанция и върна паритета в резултата.

Голът на гостите озапти "сините" от Лондон. В ответната атака, Челси получиха пряк свободен удар на границата на наказателното поле. Последва заучено положение, но ударът на Рийс Джеймс мина на метър над гредата. 

Резервата Хаким Зиеш бе останал непокрит в наказателното поле на гостите в последните минути на срещата, но ударът му бе слаб и право в ръцете на стража на гостите Кьон.

Във втората минута от добавеното време Армандо Броя стреля с всичка сила от границата на наказателното поле, но без да намери целта.

До края на срещата Челси опита да притисне съперника си и да спечели, но защитата на Залцбург не се огъна и момчетата на Матиас Ясле си тръгнаха с точка от "Стамфорд Бридж".

ЧЕЛСИ - РБ ЗАЛЦБУРГ 1:1

Челси: Кепа, Джеймс, Тиаго Силва, Аспиликуета, Кукурея, Жоржиньо, Ковачич, Маунт, Хаверц, Стърлинг, Обамеянг

РБ Залцбург: Kьон, Дедич, Бернардо, Павлович, Улмер, Капалдо, Зайвалд, Кяергард, Сучич, Шешко, Окафор