С късен гол на резервата Конър Галахър Челси надви Кристъл Палас с 2:1 като гост в дебюта на Греъм Потър във Висшата лига начело на Сините. 

Тимът от „Стамфорд Бридж” не впечатли с играта си и определено имаше късмет да спечели, но в крайна сметка си тръгна с 3 точки от „Селхърст Парк”, където Палас заслужаваше без съмнение повече. 

Орлите поведоха и доминираха до средата на първото полувреме. След това негодуваха срещу това, че Тиаго Силва не бе изгонен, а Пиер-Емерик Обамеянг откри сметката си за тяха. В края останаха и с празни ръце след страхотен гол на Конър Галахър. Така Челси вече има 13 точки, а Палас остава с 6.  

За първия си мач от Висшата лига Греъм Потър започна с четирима в защита, в която Бен Чилуел бе ляв бранител вместо липсващия Марк Кукурея, трима в средата на терена и трима в нападение, като новото попълнение Пиер-Емерик Обамеянг водеше атаката. За Палас промените бяха 3 от предишния мач, като Андерсен, Шлуп и Матета бяха заменени от Клайн, Олис и Едуар. 

Гостите имаха предимство в началото, но без да стигат до добри положения. При първото си положения обаче, домакините удариха. Фофана сбърка, като подари топката на Едуар, който подаде на Аю на фланга и впоследствие сам завърши с категоричен удар пред вратата. 

Малко след това Еберечи Езе накара Кепа да спасява, след  като Сините бяха в шок. Чак в 19-ата минута гостите стигнаха до опасност, след като Стърлинг подаде на Маунт, който с глава не намери вратата, а може би трябваше да го направи. Последва пропуск и на Стърлинг, който не успя да стреля добре. 

Гостите си върнаха инициативата, но Езе стреля опасно за Палас. Така се стигна до 33-ата минута, когато Тиаго Силва спря умишлено с ръка атака на съперника, когато бе последен в защита. Той обаче получи само жълт картон след преразглеждане от ВАР, вероятно заради това, че ситуацията бе далеч от вратата. И все пак Патрик Виейра очаквано бе бесен, а и сякаш имаше защо. 

И това се оказа важно, защото в 38-ата минута Силва отклони една топка пред вратата на Палас, където Обамеянг с отличен удар от въздуха изравни за 1:1.  В добавеното време на полувремето Челси получи двоен удар от 10-ина метра заради върната назад топка, но Маунт стреля неточно и паузата дойде при равенство. 

Играта бе спокойна след паузата, като се стигна до сдърпване между играчи, но без нещо сериозно. Удар на Хаверц бе блокиран, но като цяло ситуации нямаше. Гостите се опитваха да действат по-активно, но им липсваше качество и прецизност в нападение. 

Заха тества Кепа с удар от границата на наказателното поле в 69-ата минута, а опит на Маунт бе силно неточен. Греъм Потър направи 2 смени като пусна Броя и Галахър, а Палас изглеждаше доволен от равенството.  

В 90-ата минута обаче драмата стана пълна. Галахър получи вляво на наказателното поле и бе заобиколен от съперници, но успя да елиминира Матета и с фантастичен удар прати топката в далечния ъгъл, за да разбие сърцата на бившите си съотборници и да донесе победата на Челси. 

Кристъл Палас – Челси    1:2

1:0    Едуар 7
1:1    Обамеянг 38
1:2    Галахър 90

Кристъл Палас: Гуаита, Клайн (43 Томкинс), Уорд, Гуехи, Мичъл, Олис, Дукуре (84 Хюз), Езе (72 Шлуп), Аю, Едуар (84 Матета), Заха
Челси: Кепа, Джеймс, Силва, Фофана, Чилуел, Жоржиньо (54 Лофтъс-Чийк), Маунт, Ковачич, Хаверц (75 Галахър), Стърлинг, Обамеянг (75 Броя)