Рийс Джеймс има всички качества да се превърне в легенда на Челси, сигурен е мениджърът на лондончани Греъм Потър.

Джеймс бе главно действащо лице за Челси при победата над Милан с 3:0. Английският национал асистира на Пиер-Емерик Обамеянг за втория гол и сам отбеляза третия със свиреп удар от близко разстояние.

На възраст от 22 години и 301 дни той стана най-младият играч на Челси, вкарал и асистирал за гол в един и същ мач от Шампионската лига.

"Рийс е фантастичен играч. Той се развива непрекъснато и ще става все по-добър и по-добър. Наистина ми хареса да работя с него, той има какво да предложи. Моята работа е да се опитам да му помогна да разгърне потенциала си, а потенциалът му е, че може да бъде легенда на Челси. Това е нивото, което има, потенциалът, който има", каза Потър на пресконференцията след мача.

Новото попълнение Уесли Фофана откри резултата с първия си гол за Челси, но малко по-късно се контузи и бе сменен принудително.

"Все още не знаем колко сериозна е контузията, ще направим скенер. Стискам палци да е нещо леко", каза цитираният от БТА Потър. Наставникът на Челси е доволен от цялостното представяне на отбора му.

"Освен края на първото полувреме, те нямаха много шансове за гол и това говори много за това как се защитавахме като цяло. Момчетата бяха отговорни и свършиха добра работа. Това беше важна победа, но все още има дълъг път в турнира", каза Потър.