Челси записа очаквана победа над Уулвърхемптън с 3:0 в 10-ия кръг на Висшата лига и взе трети пореден успех в първенството у дома. 

Сините имаха предимство и можеха да спечелят и по-убедително. Те вече имат 16 точки и изглежда се стабилизират след мениджърската рокада. 

Вълците не играха толкова лошо, но допуснаха гол в края на първото полувреме, пропуснаха няколко възможности и остават в дъното на класирането само с 6 точки. 

Греъм Потър ударно направи цели 7 промени от победата над Милан в Шампионската лига. Фофана и Силва изобщо не бяха в групата, а на пейката останаха Джеймс, Ковачич, Чилуел, Стърлинг и Обамеянг. На техните места се появиха Аспиликуета, Чалоба, Пулишич, Жоржиньо, Кукурея, Галахър и Хаверц. За Вълците промените бяха три, като най-значимата бе това, че Диего Коста бе титуляр срещу бившия си тим.  
 
Още във 2-ата минута Галахър пропусна добра възможност, стреляйки малко покрай вратата. Последваха още ситуации за домакините, които имаха предимство, но и Вълците изглеждаха добре подредени. 

Са спаси удар на Жоржиньо отдалеч, докато Жоао Моутиньо накара Кепа да спасява опита му в  средата на полувремето. На Сините липсваше прецизност в нападение, като Пулишич се отличи с няколко неточни изстрела. В 32-ата минута американецът все пак завъртя отлично топката към далечния ъгъл, но Са отрази. 

Малко преди почивката Матеуш Нунеш пропусна да накаже домакините за пропуските им, когато стреля с глава неточно, за да дойде и добавеното време, когато домакините направиха пробива. Маунт центрира отлично и Хаверц с глава насочи топката към обратния ъгъл, за да направи вратаря на съперника безпомощен – 1:0. 

Скоро след паузата гостите едва не изравниха, след като при едно центриране Кепа увисна, но Килман не успя да отклони точто във вратата. В 54-ата минута обаче Пулишич размени пасове с Маунт и след това копна над Са, за да стигне най-после до попадението, което търсеше. 

Последва смяна на Коста, който бе изпратен с аплодисменти от целия стадион. В 64-ата минута Вълците пропуснаха да вкарат, след като вместо да подава Поденс опита удар, който обаче бе блокиран от Кукурея. Гостите спокойно можеха да върнат един гол в тази ситуация, но не успяха и това се оказа ключово. 

Последваха по-спокойни минути, в които стана ясно, че двубоят просто се доиграва. В 90-ата минута резервата Армандо Броя получи добра топка, рязко смени посоката и с остър удар оформи крайното 3:0. 
 
Челси – Уулвърхемптън    3:0

1:0    Хаверц 45+2
2:0    Пулишич 54
3:0    Броя 90
 
Челси: Кепа, Аспиликуета, Чалоба, Кулибали, Кукурея, Жоржиньо, Маунт (72 Джеймс), Галахър (86 Зиеш), Лофтъс-Чийк (66 Ковачич), Хаверц (86 Чуквуемека), Пулишич (72 Броя)
Уулвърхемптън: Са, Семедо, Килман, Тоти, Джони, Моутиньо, Матеуш, Траоре, Поденс, Гедеш (46 Ходж), Коста (56 Коста)