Лошите опасения в Челси и Англия се оправдаха, след като от клуба потвърдиха, че Рийс Джеймс ще отсъства 8 седмици от игра и на практика пропуска световното първенство. 

Защитникът получи травма в коляното в мача срещу Милан в началото на седмицата и поредицата тестове са потвърдили, че ще отсъства около 2 месеца. Стартът на Мондиала е след малко повече от месец, а в края на декември Гарет Саутгейт трябва да обяви състава си. 

„Рийс посети специалист този уикенд и след консултацията стана ясно, че той ще отсъства около 8 седмици, като рехабилитацията му ще премине по специална програма“ се казва в официалното съобщение на лондончани. 

При това положение Гарет Саутгейт губи още една основна фигура в дясната зона на защитата си, където Кайл Уокър се възстановя от операция, а и Трент Александър-Арнолд в момента е с травма, както и в лоша форма. 

При това положение Киърън Трипиър се превръща във фаворит за позицията, като е възможно селекционерът да погледне към играчи като Бен Уайт от Арсенал и Джеймс Джъстин от Лестър. Първият мач на Англия в Катар е на 21 ноември.