Брентфорд спря победната серия от 5 поредни мача на Челси, след като двата отбора завършиха 0:0 в среща от 12-ия кръг на Висшата лига, игран на "Къмюнити Стейдиъм".

Двата отбора създадоха куп голови възможности, но вратарите Давид Рая и Кепа Арисабалага обраха овациите с отлични намеси.

Домакините имаха по-добрите шансове да спечелят и определено могат да съжаляват, че не сломиха "сините" за втори пореден път след знаменитото 4:1 на "Стамфорд Бридж" в края на миналия сезон.

В класирането Челси събра 20 точки и се намира на 4-то място. Брентфорд има 14 пункта и заема 13-та позиция. В следващия кръг Челси приема Манчестър Юнайтед, докато Брентфорд гостува на Астън Вила.


"Пчеличките" можеха да поведат още в 9-ата минута, когато Айвън Тони засече с глава, но Кепа Арисабалага с брилянтна намеса изби. По-късно нападателят стреля опасно и от фаул, но вратарят на Челси отново демонстрира фантастичен рефлекс и спаси.

Челси отговори чрез Сезар Аспиликуета, който си освободи пространство и шутира от дистанция. Топката летеше към долния ляв ъгъл, но Давид Рая парира. До края на полувремето гостите имаха две претенции за дузпи, които не бяха уважени от съдиите.

След почивката Брайън Мбемо на два пъти центрира отлично, но при първия Арисабалага спаси, а при втория Тони не уцели вратата.

Брентфорд продължи да създава по-чистите голови положения и страховито изпълнение на Виталий Янелт беше блокирано от защитник. След малко повече от час игра Греъм Потър взе мерки и направи тройна смяна.

Кристиан Пулишич, младият Карни Чуквуемека и Рахим Стърлинг замениха съответно Марк Кукурея, Мейсън Маунт и Армандо Броя.

Промените раздвижиха играта на гостите в предни позиции и Рая с изящно спасяване спря Кай Хаверц. В 75-ата минута Рико Хенри можеше да изведе домакините напред, но изстрелът му мина на сантиметри от лявата греда. После хубаво изпълнение на Матео Ковачич не попадна в целта, а Пиер-Емерик Обамеянг се появи на мястото на Хаверц.

В 83-ата минута Тони овладя подаване в наказателното поле, но Кепа излезе предвидливо, скъси ъгъла и отново спря голмайстора на "Пчеличките".

Дълбоко в добавеното време Чуквуемека можеше да се превърне в герой за Челси, но отново Рая спаси и мачът завърши без голове. 

Снимка: БГНЕС