В началото на септември тази година, след слаб старт във Висшата лига и Шампионската лига, Челси взе решение да уволни Томас Тухел като техен мениджър и нае Греъм Потър на негово място. Германският треньор, който оттогава не е треньор, все още живее в Англия, но поради визовите закони след Брекзит ще му бъде забранено да влиза в Обединеното кралство следващия месец.

Според съобщения в британските медии, собствениците на клуба, Тод Бьоли и Клиърлейк Капитал, са запазили част от треньорския щаб като „градински служители“ и след като са наети от сините, те могат да продължат да живеят в страната,  пише "Труд".

Въпреки това нито Тухел, нито останалата част от екипа му имаха същия късмет и въпреки че се чувства добре в Съри, където живее със семейството си, той няма да може да продължи да живее в Обединеното кралство и всичко показва, че ще се върне в Мюнхен, родния си град, докато си намери следваща работа.

Томас Тухел пристигна в Челси през януари 2021 г. след напускането на Франк Лампард. Той завърши добре сезона във Висшата лига, заемайки четвърто място, но най-голямото му постижение беше в Шампионската лига: той стана шампион, като победи Манчестър Сити на финала и по-късно спечели Световното клубно първенство, след като победи Палмейрас в продълженията. Освен това през следващия сезон на английската лига той се качи на подиума като трети след шампиона Манчестър Сити и Ливърпул.