Челси е в напреднали преговори за привличането на централния защитник на Монако Беноа Бадиашиле за сумата от около 35 млн. паунда. 21-годишният футболист има два мача за националния отбор на Франция. Бившият спортен директор на Тотнъм Пол Мичъл изпълнява сега длъжността в Княжеството, като монегаските са отворени към продажба.

Старши треньорът на Монако Филип Клеман сподели миналия месец относно перспективата да загуби играч като Бадиашиле следното: "Като треньор, ние винаги сме щастливи, когато трансферният прозорец затвори. Ще видим какво ще стане. Зависи от предложенията, ако те са интригуващи за клуба или не. Най-важното нещо за мен е играчите да мислят за отбора - точно такъв е случаят", увери наставникът.

Френският национал, която играе от ляво на центъра на защитата, винаги е искал да играе за клуб от Висшата лига, който се бори за местата в зона Шампионска лига, като Уест Хем и Севиля са били сред клубовете, които се интересували от бранителя. Мениджърът на Челси Греъм Потър търси подсилване на дефанзивната си линия, като "сините" не могат да разчитат на Уесли Фофана, който получи проблем по време на контрола срещу Брентфорд при закрити врати.

20-годишната изгряваща звезда на Хърватия Йошко Гвардиол също е сред следените играчи на "Стамфорд Бридж", но според британския таблоид The Sun покачващата му се цена и репутация е принудила лондончани да обмислят други опции на пазара. /БГНЕС