Енцо Фернандес е постигнал договорка с Челси за личните си условия и сега лондончани трябва да се разберат с Бенфика за цената на полузащитника, пишат в Англия.

21-годишният аржентински национал блесна по време на Световното първенство в Катар, където беше избран за най-добър млад играч. Челси бе смятан за фаворит за подписа му и опита да изпревари конкурентите си Манчестър Юнайтед и Ливърпул, за да си осигури подписа му.

Фернандес има договор с Бенфика до 2027 година, заради което “сините” трябва да платят откупната клауза в договора му от 105 млн. паунда. Според последните данни аржентинецът вече е дал съгласието си да премине на “Стамфорд Бридж”, но преговорите между Челси и Бенфика продължават.

Трансферният гуру Фабрицио Романо написа в Туитър: “Челси вече преговаря директно с Бенфика за Енцо Ферннадес. Челси иска да плати по-висока сума от трансферната клауза, а Бенфика иска 120 млн. евро. Говори се, че Енцо вече е казал да на Челси. Засега няма оферти от Ливърпул и Манчестър Юнайтед”.