Челси похарчи луди пари за футболисти през януари, но сега Греъм Потър ще се сблъска с голям проблем, а именно кой от скъпите звезди да бъде част от състава за Шампионската лига. 

Според павилата на УЕФА за турнира, един клуб  може да промени максимум трима играчи в списъка за фазата на елиминациите. Тъй като нито един от новопривлечените не покрива изискванията да бъде картотекиран в „Списък Б“, четири утвърдени имена ще трябва да останат извън борда. 

Рекордната покупка Енцо Фернандес, заедно с Михайло Мудрик и Жоао Феликс имат най-големи шансове да бъдат част от надпреварата и през пролетта. Това обаче ще остави извън нея Фофана, Мадуеке, Бадиашиле и Сантос, което значи, че клубът ще се лиши от играчи за нас 116,5 милиона. 

В тази група влиза и Хаким Зиеш, чието преминаване в ПСЖ пропадна и той остава при Сините до лятото. След напускането на Жоржиньо в момента картотекирани за турнира за 23 футболисти, така че един от тях ще трябва да отпадне и това най-вероятно ще бъде именно Зиеш. 

Другият голям проблем е, че Челси е сериозно застрашен да не се класира за ШЛ за следващия сезон, тъй като в момента е на 10 точки от топ 4 във Висшата лига. Отборът може да направи това печелейки надпреварата сега, но за това гаранциите са още по-малки.