Рахим Стърлинг е подновил тренировки, но няма да бъде готов за мача на Челси от осминафиналите в Шампионската лига по футбол срещу Борусия Дортмунд, съобщи мениджърът Греъм Потър, цитиран от Ройтерс.

Английският национал получи удар в коляното по време на тренировка миналата седмица и стана осмият играч на Челси в лазарета. Там са още колегите му в нападението Кристиан Пулишич и Армандо Броха, както и дълготрайно контузените Нголо Канте и Едуард Менди.

"Рахим, Канте и Пулишич ще останат на базата и ще продължат възстановяването си", заяви Потър и добави, че Уесли Фофана, Матео Ковачич и Денис Закария са подновили тренировки и ще попаднат в групата на отбора за пътуването към Германия. "Тримата са здрави и това са добри новини. Сега предизвикателството е да ги вкараме във форма".

Челси е в серия от четири победи в Шампионската лига и ще опита да я продължи срещу Дортмунд, който спечели първите си пет мача в германското първенство през новата година. 

"Те са във фантастична серия след паузата. Отборът им е много организиран, атакуват добре, защитават се добре и имат футболисти, които се отличават. Това са елиминациите в Шампионската лига и трябва да бъдем много внимателни, а и знаем, че на трибуните ще има 80 хиляди. Очакваме празник", продължи Потър.

Мениджърът на Челси добави, че информациите за скандал между Михайло Мудрик и Марк Кукурея са силно преувеличени. Според английски медии, украинският нападател е харесал публикация в Инстаграм, в която играта на неговия съотборник срещу Уест Хем е силно критикувана.

"Няма сериозен проблем между двамата", заяви Потър, цитиран от ДПА.

"Става въпрос за двама съотборници, които тепърва се опознават на терена - кога да подадеш, как да подадеш и така нататък. Това е често срещан процес. Срещу Уест Хем срещнахме отбор, които се защитава с петима. Срещу такава отбрана е трудно да намираш пространства, ако си крило".