Агонията на "Челси" може да завърши с мениджърска рокада. "Сините" са в криза под ръководството на Греъм Потър, но засега поне треньорът на "сините" оцелява. 47-годишният специалист има два мача на разположение, за да спаси работата си, но в пресата в Англия вече циркулират куп имена, които могат да се окажат на неговото място в най-скоро време. В събота лондончани приемат "Лийдс", а от изхода на мача може да се реши и бъдещето на Потър.

Франческо Де Дзерби е последният треньор, попълнил списъка на собственика на "сините" Тод Боели. Италианецът сега работи успешно в "Брайтън", където по ирония на съдбата отиде, след като Греъм Потър прие офертата на "Челси". Само преди 3 седмици италианецът бе свързван с "Милан", където също резултатите бяха негативни. Засега поне Стефано Пиоли успя да овладее кризата. Журналистът Даниеле Лонго разкрива, че сделката на Де Дзерби с “"Брайтън" включва освобождаваща клауза от 13 милиона евро, пише "Труд".

Друг вариант за "сините" е Луис Енрике. Бившият селекционер на Испания е свободен, след като напусна поста след Мондиал 2022. На клубно ниво 52-годишният треньор има опит начело на "Барселона", "Селта" и "Рома". Под негово ръководство каталунците станаха два пъти шампиони на Испания, спечелиха три пъти Купата на Испания, а също така спечелиха Шампионската лига през сезон 2014/15 и Суперкупата на УЕФА.

Зинедин Зидан също е сред кандидатите за "Челси". Французинът така и не си осигури договор, откакто напусна "Реал" (Мадрид) през 2021 година. Той бе свързван упорито със селекционерския пост на своята родина, но в крайна сметка Дидие Дешан остана начело на "петлите". Зизу работи успешно на "Бернабеу" от 2016 до 2018 г. и от 2019 до 2021 г. „Белия балет“ триумфира на три пъти в Шампионската лига, спечели 2 титли на Испания, Суперкупата на страната, Световното клубно първенство и Суперкупата на УЕФА.