Греъм Потър не изневери на веруюто си, че не гледа отвъд следващия мач на Челси, който е утре следобед срещу Лийдс, избягвайки да даде отговори относо бъдещето както на Мейсън Маунт, така и на своето.

Запитан относно това дали предстоящите две срещи на "сините" с Лийдс и реванша с Борусия Дортмунд от 1/8-финалите в Шампионска лига са задължителни за печелене, той отвърна: "Е, аз не гледам по този начин на нещата. Свикнал съм да се концентрирам върху следващия мач. Отлично осъзнавам ситуацията, в която се намираме. Трябва да подобрим резултатите, които имахме в последно време. Това е моя отговорност. Те не бяха достатъчно добри. Точно върху това сме фокусирани в момента", започна бившият мениджър на Брайтън.

Запитан относно това дали спекулациите за бъдещето на Мейсън Маунт и преговорите за нов договор се отразяват на представянията на полузащитника, Потър бе категоричен: "Мейсън се справя страхотно за нас. Истински професионалист. Той страда подобно на всички нас, защото искаме да играем по-добре и да постигаме по-добри резултати. Но по отношение на контракта, това е нещо между него и клуба. Аз съм мениджър и работата ми е да работя с играчите и да помогна да се подобрят - в момента ние не правим това така, както ни се иска, така че върху това съм концентриран".

Той отказа да заяви дали Маунт е футболист, който би искал да има в състава и през следващия сезон. "Не мисля за лятото с най-голямото си уважение, а за утрешния мач. Подготовката на отбора, помагането за постигане на по-добри резултати, по-добро представяне на терена и реакция на лошия момент, в който се намираме. Това е фокусът", завърши Потър.