Евертън измъкна важна точка в битката си за оцеляване при гостуването на Челси. Двата отбора завършиха 2:2 в мач от 28-ия кръг на Висшата лига. "Сините" на два пъти повеждаха в резултата с голове на Жоао Феликс и Кай Хаверц, но гостите не се предадоха и изравняваха чрез Абдулай Дукур и Елис Симс, който се разписа минута преди края на редовното време.

Така "карамелите" се изкачиха на 15-о място с 26 точки, като са само на две от зоната с изпадащите, но конкурентите им са с по-малко срещи. Лондончани пък за пореден път разочароваха в първенството и останаха на 10-а позиция.

В 5-ата минута Матео Ковачич атакува отскочила топка от границата на наказателното поле, но бомбеният му шут прелетя близо до левия страничен стълб. След това Челси имаше по-добрите ситуации и контролираше играта, но не успяваше да създаде чисти голови положения.

Жоао Феликс опита да разчупи статуквото след удар с десния крак, но Пикфорд направи рутинно спасяване. Домакините натиснаха с началото на второто полувреме. Хаверц бе намерен в наказателното поле и отправи удар с глава от чиста позиция, но Пикфорд реагира чудесно и изби.

В 53-ата минута Жоао Феликс овладя на границата на наказателното поле и опита прецизен удар, при който топката се отби в левия страничен стълб и влезе в мрежата.

В 69-ата тимът на Шон Дайш изпълни корнер, при който Джеймс Тарковски се извиси и отклони топката, а Абдулай Дукуре отблизо я довкара във вратата за 1:1.

Само 5 минути по-късно Рийс Джеймс бе фаулиран в наказателното поле на противника и главният съдия не се поколеба да посочи бялата точка. Хаверц изпълни хладнокръвно, пращайки Джорджан Пикфорд в обратния ъгъл.

Евертън обаче продължи да търси своето и го получи в 89-ата минута. Резервата Симс овладя топката и напредна, след което преодоля с лекота Кулибали, навлезе в пеналта и простреля Кепа, който пък не успя да реагира по най-дория начин.