Челси може да се види принуден да продава някои от опитните си футболисти през лятото, за да балансира бюджета си след огромните харчове в началото на новия режим в клуба.

Според "Таймс" Конър Галахър и Мейсън Маунт оглавяват списъка с нарочените за гонене след края на сезона. "Сините" се опасяват от нарушаване на Финансовия феърплей (ФФП) след астрономическите харчове от 600 милиона паунда за нови играчи в последните два трансферни прозореца.

Клубът обяви загуби от 121 млн. паунда за сезон 2021/22 и ще трябва да намали парите, изливани за трансфери и заплати, информира webcafe.bg.

Засега Маунт отказва да подпише нов договор с Челси. Настоящият му изтича през лятото на 2024-та, а интерес към него има от Ливърпул и Манчестър Юнайтед.

Що се отнася до Галахър, 23-годишният халф все по-трудно намира място в наситената с талант средна линия на "сините".

Говори се още за раздяла с Матео Ковачич и Н'Голо Канте. Договорът на французина изтича през лятото и почти сигурно няма да бъде подновен, докато на опашката за Ковачич, който е с контракт до 2024-та, са Юнайтед, Сити, Ливърпул и Байерн Мюнхен, вече начело с бившия мениджър на Челси - Томас Тухел.

Очаква се Пиер-Емерик Обамеянг също да напусне "Стамфорд Бридж" след неуспешния си трансфер от Барселона през лятото. Говори се за завръщане на "Камп Ноу".

Ако не спечели Шампионската лига, следващия сезон Челси няма да може да се радва на приходите от най-престижния европейски клубен турнир, тъй като се намира на десетата позиция във Премиършип. Това е още един сериозен финансов фактор, с който ръководството на "сините" ще трябва да се съобразява след лятото.

Снимка: БГНЕС