Нападателят на Челси Кай Хаверц говори за последните трансфери на отбора и сподели чувствата си след преминаването си в лондонския клуб.

"От лятото към нас се присъединиха дузина играчи. Не е просто. Енцо Фернандес и Мудрик дойдоха за много пари, а са само на 22. Не можете да очаквате веднага да станат Неймари. Това е като при мен: отнема време.

За мен цената беше голяма. Бях най-скъпият играч на Челси. Не разбирам как плащат толкова пари, но това е нормално във футбола: вижте последните ни трансфери. Създава натиск, защото хората ви мислят за Меси. Бях само на 20 или 21 години. Хората не го виждат, те виждат цената, така че трябва да сте страхотни от първия ден. Можете да почувствате това напрежение. Прочетете това, чуйте това. Пристигнах по време на пандемията", каза Хаверц, цитиран от Гардиън.

"Първите шест месеца не бяха толкова добри. Може би феновете ще ви освиркват. Усещаш камерите върху себе си, а аз не съм свикнал така. Не искам да съм център на внимание. В началото беше доста лудо. В Леверкузен хората изглеждаха по същия начин, но ако добавите цената тук... Очевидно усетих напрежението", каза още Хаверц.

Снимка: БГНЕС