Нотингам измъкна ценно равенство при гостуването си Челси в мач от 36-ия кръг на Висшата лига. Двата отбора завършиха 2:2, като това бе първа точка за Форест навън след седем поредни загуби. Двубоят се превърна в задочен сблъсък на Тайво Ауоний и Рахийм Стърлиг, които отбелязаха по два гола.

Така тимът на Стив Купър се доближи до оцеляването. Отборът е на три точки над зоната на изпадащите, а до края на сезона остават два кръга. Ауоний откри резултата  в 13-ата минута, когато след центриране на Лоди надскочи всички и прати топката в мрежата

В 33-ата минута "сините" стигнаха до най-добрата си възможност от началото на мача. Центриране на Хол намери Феликс в наказателното поле. Португалецът отклони топката с глава, но Кейлор Навас направи изключително спасяване.

Второто полувреме домакините натиснаха съперника си и стигнаха до изравнителен гол в 51-ата минута.  След отличен пробив на Чалоба топката стигна до Стърлинг в наказателното поле. Неговият удар не бе достатъчно точен, но топката се удари в Йейтс и се озова в мрежата. 

В 58-ата минута Стърлинг изведе лондончани напред след прекрасен удар. Форест обаче много бързо отговори с втория гол на Ауоний в мача. Нигериецът се възползва от центриране на Мангала и отново се разписа с глава.