Временният мениджър на Челси Франк Лампард бе откровен след последния двубой за сезона в Премиър лийг. "Сините" направиха равенство 1:1 с Нюкасъл в Лондон и завършиха на 12-а позиция в крайното класиране. Това бе и последен мач за бившия полузащитник начело на столичани, като се очаква всеки момент клубът да обяви назначението на Маурисио Почетино. Лампард призна, че стандартът в клуба е паднал твърде ниско с оглед на последните месеци.

"Стандартът в клуба е паднал твърде ниско. Сега мога да съм откровен, тъй като това бе последният ми мач начело и едва ли ще видя много от играчите отново. Колективният стандарт за клуб като Челси трябва да бъде на максимум, иначе няма да е конкурентоспособен и няма да се бори на най-високо ниво. Отборът трябва да е сплотен в съблекалнята, да има някой, който да е лидер и да казва открито мнението си, да има конкуренция между играчите и всеки да се бори за мястото на другия на терена. Това го има във всеки голям отбор", подчерта той, цитиран от Фокус.

"Ясно е, че нещата трябва да се подобрят. Новият мениджър ще види всичко със собствените си очи, а хубавото е, че ще има цяло лято за подготовка. Отборът не е добре подготвен физически. Нюкасъл е, а ние не сме. Това е мое лично мнение и съм готов да го отстоявам. Съставът е твърде голям. За мен бе много трудно всеки ден да идвам и да работя с толкова голям брой играчи, които в същото са загубили мотивация. Тази ситуация може и трябва да бъде решена", смята още англичанинът.

Снимка: БГНЕС