Заседанието на Изпълнителния съвет на УЕФА обсъжда заобикалянето на правилото за финансов феърплей. Преди клубовете намираха вратички в правилото. Продължителността на договорите на закупените играчи ще бъде ограничена до пет години.

Причината за въвеждането на новото правило е ходът на Челси да купува футболисти, а акцентът пада върху трансфера на Енцо Фернандес. Аржентинецът подписа договор за осем години и половина, като сумата от 120 милиона евро беше разтеглена от Челси в посочения период, за да амортизира клубът високите разходи по трансфера. Оттук нататък на Челси няма да бъде позволено да прави това.

С новото правило играчите могат да подписват толкова договори, колкото искат, но клубовете ще трябва да оправдаят инвестицията в рамките на максимум пет години, пише "Труд".

На срещата се разглеждат и клубове с еднакви собственици. Брайтън и белгийският Юниън Сейнт Жилоа са собственост на Тони Блум, а Тулуза и Милан са собственост на американската инвестиционна компания "RedBird Capital". Решението за участието на тези клубове в евротурнирите ще бъде взето до петък.