Нападателят на Челси Давид Датро Фофана подписа договор под наем за един сезон с Унион Берлин, съобщиха от щаба на германския отбор.

Фофана започна своята кариера в родния си Кот д'Ивоар, след което премина в норвежкия Молде през 2021, където помогна на тима да спечели първата си Купа на страната.

След два сезона там нападателят парафира контракт с Челси, където изигра само три непълни двубоя във Висшата лига за лондончани.

"Унион се развива изключително силно в последните няколко години и се вълнувам да бъда част от техния състав през предстоящия сезон. Отборът се постара да ме привлече в редиците си и аз искам да им се отплатя с добри изяви на терена", каза 20-годишният играч.

"Скоростта на Давид и неговите комплексни умения са от съществен интерес за нас. Имаме нужда от още един голмайстор, който да допринесе допълнително за атакуващата ни игра", добави директорът на Унион Берлин Оливер Рунерт. 

Клубът завърши на четвърто място в Бундеслигата миналия сезон, като така си заслужи участие в Шампионска лига за първи път в своята история. Първият им мач от новата кампания ще бъде на 19 или 20 август, когато ще бъдат домакини на Майнц.