Челси завърши без загуба турнето си в Щатите, след като стигна до 1:1 срещу Борусия Дортмунд на „Солджър Фийлд“ в Чикаго. 

Сините не отстъпиха в нито един от петте си мача на американска земя, макар че този път бяха много близо до поражение, след като Мариус Волф даде преднина на германския тим. 

Младокът Мейсън Бърстоу обаче успя да изравни с глава в 90-ата минута, за да донесе равенството и така лондончани приключиха турнето с победи над Рексъм (5:0), Брайтън (4:3) и Фулъм (2:0), а направиха равен 1:1 с Нюкасъл. 

Теренът бе в доста лошо състояние заради концерт на Ед Шиърън през уикенда, на който имаше 73 000 зрители и това създаде доста проблеми и на двата отбора. 

Това вероятно бе и причината новото попълнение на Челси Кристофър Нкунку да напусне още през първото полувреме с проблем в коляното, което притеснява лондончани. Нападателят ще премине тестове, след което ще стане ясно дали става въпрос за нещо по-сериозно. 

"Той усети нещо при една ситуация и се надявам, че проблемът не е голям. Ще ни трябва все пак известно време, преди да е ясно състоянието му. Не мисля, че теренът е виновен, просто лош късмет" заяви Почетино за Нкунку, който наниза 3 гола в подготвителните мачове.