Челси финализира трансфера на вратаря на Брайтън Роберт Санчес за срок от седем години. 25-годишният страж струва 25 млн. паунда на "сините" и напуска "чайките" след десетилетие на южното крайбрежие.

Санчес се превръща в седмото ново попълнение на водения от Маурисио Почетино състав през летния трансферен прозорец след идването на Аксел Дисаси, Кристофър Нкунку, Николас Джаксън, Лесли Угочукву, Диего Морейра и Анхело Габриел. Вратарят ще осигури конкуренция на титулярния страж под рамката Кепа Арисабалага.

Челси се нуждаеше от привличането на вратар след напускането на Едуар Менди в посока Ал Ахли. Сенегалецът загуби мястото си сред стартовите 11 и предпочете да отиде в саудитския тим, който се подсили с още трима играчи от Висшата лига в лицето на Роберто Фирмино, Рияд Марез и Алан Сен-Максимен.

Санчес от своя страна загуби титулярното си място в Брайтън на Роберто Де Дзерби, като на негово място стартира Джейсън Стийл. Пристигането на Барт Вербрюген по-рано през лятото засили още повече стража към изхода от "Амекс Стейдиъм". Санчес можеше да представлява Англия на национално ниво, след като се присъедини към академията на Брайтън на 15-годишна възраст, но вече направи дебюта си за Испания през 2021 и игра на Мондиала в Катар миналата година. Той изигра 90 мача за Брайтън, в които запази 29 сухи мрежи.