Челси победи Фулъм в последната среща от 7-ия кръг на Висшата лига, а 2:0 на стадиона на противника Крейвън Котидж е първи успех за тях като гости през сезона. Попаденията паднаха в рамките на минута и половина в началото на срещата и бяха дело на Михайло Мудрик и на Армандо Броя.

След победата футболистите на Маурисио Почетино събраха 8 точки и се мръднаха на 11-о място в класирането, а също 8, но с по-лоша голова разлика на 13-ата позиция е Фулъм.

Челси започна по-добре и още в първите минути на срещата пропусна две възможности за гол, отново чрез авторите на попаденията Броя и Мудрик. Първото положение дойде малко случайно след подаване на  Конър Галахър към албанеца Броя, който обаче стреля над гредата при паднал вратар.

В 18-ата минута Леви Лемар Колуил проби от лято и изпрати топката пред дъгата на наказателното поле, където украинецът Мудрик я овладя и прати в мрежата през краката на вратаря Бернд Лено. Минута и половина по-късно при опит за изнасяне от защитата, топката беше отнета от Галахър, който я подаде на Броя. Албанецът, макар и притиснат от защитник, я прати за втори път във вратата. До края на първия половин час Челси изпусна още едно положение чрез Енцо Фернандес.

След почивката Челси не атакуваше така агресивно както в първата част, но демонстрира сериозно израстване в защита и не позволи на Фулъм да сътвори кой знае какви положения пред вратата на Роберт Санчес./БТА