Темата с видео-асистент арбитрите в Англия от ден на ден става все по-гореща, тъй като сякаш грешките станаха повече, отколкото преди въвеждането на системата. Подобно мнение изрази и Маурицио Почетино преди срещата на неговия Челси с Бърнли този уикенд.

Вярвам в автомобила, но в шофьора...“, каза аржентинецът, като завоалира мнението си, че не вярва на съдиите, които стоят зад мониторите в „тъмната стаичка“.

Във Висшата лига сякаш реферите се отличават от останалата част от водещите европейски първенства, тъй като няма почти никакво постоянство, а нерядко виждаме и ситуации, които не са въпрос на преценка, а на чиста геометрия, но въпреки това се отсъждат по различен начин. Такъв бе случаят със засадата на Луис Диаз от Ливърпул миналия уикенд срещу Тотнъм, когато попадението му бе отменено, макар всяко едно повторение да доказа, че той е на сериозна дистанция зад предпоследния човек в отбраната на „шпорите“ преди да отбележи гола.

Технологията за това, дали топката е преминала голлинията и дали има засада, няма проблем да се остави извън ръцете на съдиите. Това са две неща, които трябва да се спазват. Има обаче неща, които трябва да бъдат оставени на реферите“, каза още Почетино и призова да се направи крачка назад в прилагането на ВАР, защото в момента цари хаос, който опорочава шампионата.