Челси ще трябва да  почака още за дебюта на новото си попълнения Ромео Лавиа, чието възстановяване не върви по план, съобщава „Дейли Мейл“. 

Сините се пребориха с Ливърпул за халфа на Саутхемптън, когото привлякоха срещу 58 милиона паунда, но след това започнаха и неговите проблеми. 

Поставен на сериозен фитнес-режим белгиецът скъса мускул, а малко след като се възстанови увреди връзки на глезена си, което забави дебюта му още. 

Очакваше се, че към края на този месец той ще бъде на разположение на Маурисио Почетино, но сега се счита, че възстановяването му ще се забави с още може би 2-3 седмици. 

Въпреки че наскоро свали предпазния ботуш на крака си, заздравяването върви по-бавно от очакваното. Той продължава с рехабилитацията си, но все още е далеч от това да получи разрешение да започне нормални тренировки. 

Сините не са убедителни дотук през сезона, като в средата на терена Мойсес Кайседо, Енцо Фернандес и Конър Галахър често са надигравани, така че присъствието на Лавиа със сигурност ще бъде полезно.