Челси запази шансове за трофей, след като стигна до топ 8 на турнира за Купата на Лигата след 2:0 над Блекбърн у дома. Сините показаха по-голямата си класа, за да стигнат като цяло лесно да успеха. 

Маурисио Почетино започна с почти титулярен състав, в който Рийс Джеймс се завърна, Беноа Бадиашиле също започна, а общо промените от загубата от Блекбърн, бяха 4. 

Челси доминираше преди почивката и поведе в 30-ата минута, когато след корнер домакините разиграха, Галахър центрира, а вратарят не успя да избие добре, за да може Беноа Бадиашиле да се разпише с нисък удар. 

Гостите имаха своите моменти, като в една ситуация претендираха сериозно и за дузпа за игра с ръка на Конър Галахър, но реферът прецени, че такава няма, но определено можеше да посочи бялата точка. 

След паузата предимството на домакините остана и в 59-ата минута грешка при изнасянето на топката на Блекбърн даде шанс на Рахийм Стърлинг, който прати топката в далечния ъгъл за 2:0. 

До края лондончани запази като цяло контрола, като имаха и други ситуации, които пропуснаха. Блекбърн имаше нови претенции за дузпа, а и едно чисто положение в края, но не успя да стигне до гол. 

Съставът на Челси: Санчес, Джеймс (61 Густо), Дизази, Бадиашиле (61 Колуил), Кукурея, Угочукву, Енцо (87 Мадуеке), Галахър, Палмър (87 Матос), Стърлинг, Джаксън (76 Кайседо)