Челси нанесе първа загуба на Тотнъм от началото на сезона и така автоматично върна Манчестър Сити на върха в класирането на Висша лига. Успехът обаче дойде след най-кошмарния ден в историята на английските видео-асистент арбитри.

Срещата започна обещаващо за домакините с гол след рикошет на Деян Кулушевски още в 6'. Скоро след това Хьон-мин Сон удвои аванса на „шпорите“, но именно тогава се започна преглеждането на повторенията, сякаш бяхме в студиото на Сашо Диков отпреди двайсетина години. Трябва обаче да признаем, че голът на корееца бе справедливо отменен заради засада, колкото време да отне ситуацията за анализ.

В 21' нещата станаха от трагични - комични, защото бяхме принудени в продължение на 10 минути да гледаме срещата на записи. Първо гол на Рахим Стърлинг бе отменен, защото англичанинът игра с ръка преди да се разпише. После Мойзес Кайседо реши, че е изравнил, но пак линиите влязоха в действие и бе отсъдена засада. При преглеждането обаче времето бе върнато още малко, за да се види, че Кристиян Ромеро прави нарушение не просто за дузпа, но и за червен картон. Аржентинецът бе изгонен за четвърти път с екипа на Тотнъм, макар все още да няма и 80 мача зад гърба си. От бялата точка се разписа Коул Палмър.

В последствие видяхме 13 минути продължение на първото полувреме, но часовникът спря след цели 16, защото видяхме цели три смени за домакините, едната от които за контузия на Мики ван де Вен. Имаше и още 5 жълти картона.

Втората част продължи с кошмарите, защото Иенома Удожи си изкара втори жълт картон при една невралгична ситуация в своята половина и така „белите“ останаха с 9 души на терена.

Николас Джаксън имаше нужда от куп положения, за да преодолее най-накрая Гилермо Викарио и въпреки геройствата на стража, той трябваше да изкара топката от мрежата си още три пъти в 75', 94 и 98' за хеттрика на 22-годишния таран.

Ако си мислите, че с това свършиха неволите на ВАР, грешите! Ерик Дайър бе решил, че е изравнил за 2:2, въпреки огромния хандикап за тима си. Той намери мрежата след статично положение, но се оказа, че е в засада и пак не успя да се израдва.

В крайна сметка резултатът на срещата бе 1:4. Тотнъм завършва 11 кръг на второ място с 26 точки, а Челси изплува до средата на таблицата с 15 пункта.