Челси най-накрая постигна успех срещу един от лидерите в английската Висша лига, макар и с огромната подкрепа от видео-асистентите, които преразглеждаха ситуации в дербито с Тотнъм в продължение на повече от 20 минути. Старши-треньорът на „сините от Стамфорд Бридж“ - Маурицио Почетино, изказа мнението си по темата с ВАР, но подчерта, че иска да се разграничи от Микел Артета, който два дни по-рано публично изрази негативните си емоции към хората, управляващи мачовете от стаята с мониторите.

Прекалено много треньори искаха ВАР, но, когато започна да отсъжда срещу тях, започнаха да се жалват. Не говоря за Артета!“, побърза да смекчи изказването си аржентинецът по време на снощната си пресконференция.

В английския футбол в момента цари истински хаос, защото не просто не минава седмица, а не минава ден, в който видео-асистентите да не опорочават технологията, която имаше за цел да изчисти футбола от спорни ситуации. Вместо това зрителите са принудени да гледат стотици повторения и да наизустяват правилник, който се променя по-често от посоката на вятъра през есента. Наглед обективни ситуации, в които е въпрос на геометрия, се влагат разсъждения от специалисти и анализатори без да се стига до консенсус.

В „Лондонското дерби“ от 11 кръг всяка една по-интересна ситуация бе преразглеждана на камерите и това наложи отпускането на общо 25 минути продължение през двете полувремена.