Новото попълнение на Челси Коул Палмър обяви, че никога не е мислел  за националния отбор при преминаването си при Сините от Манчестър Сити. 

21-годишният играч бе привлечен за 40 милиона паунда от лондончани и в последните мачове играе изключително силно за Челси, вкарвайки 4 дузпи и правейки 2 асистенции. 

Той бе повикан и от Гарет Саутгейт за мачовете с Малта и Северна Македония, като се очаква да дебютира за мъжкия национален състав и да бъде опция за отбора, който ще играе на европейското догодина. 

„Пеп Гуардиола ми даде шанс да започна кариерата си и аз винаги ще му бъда благодарен. Никой не знае какво би станало, ако бях останал. Можеше да играя повече или пък не. Решението да премина в Челси обаче, се отплаща“ заяви Палмър. 

„Това бе трудно решение и не знаех какво ще правя. В крайна сметка обаче предвид конкуренцията и играчите в Челси, направих своя избор. Мислех непрекъснато два дни и прецених, че трябва да си тръгна. Това бе голяма стъпка, тъй като досега непрекъснато бях в Манчестър Сити. Първо ми беше трудно, но постепенно свикнах. Да играя за националния на Англия не бе нещо, за което съм мислел. Просто исках да получа шанс да се докажа. Повиквателната ми сега е бонус. Когато разбрах бях много щастлив и веднага казах на родителите ми“ добави Палмър.