Маурицио Почетино призна, че в момента има проблем с най-скъпия си футболист - Мойсес Кайседо, тъй като еквадорецът не оправдава похарчените €134 млн. за трансфера му.

Когато го привлякохме, знаехме какво следва. Той е емоционално момче, а емоционалните играчи имат нужда от време за възстановяване. Мачовете за националните отбори не помогнаха. Той пътуваше до Еквадор и из Южна Америка. Трудно е да го правиш всеки месец - две-три седмици си тук, а после 10-12 дни си на път, а понякога се връщаш и с контузия. Това не е извинение, но си е реалността. При подобни ситуации е нужно да му дадем време, защото няма да е честно, ако го оценяваме сега. Преди пресконференцията той беше в моя офис в продължение на 20 минути. Разговаряхме лесно, защото знаем испански. Казах му, че това е подсъзнателен процес и проблем, който има нужда от време за адаптация. Нямахме предсезонна подготовка с него. Когато говорим за футболисти, тук се намесват физиката, психиката и талантът. Ако искаш да демонстрираш своя талант, трябва да си с хладна глава и краката ти да са във форма. В противен случай няма как да се движиш“, каза мениджърът на Челси, цитиран от Football Transfers.

Кайседо ще играе за пръв път срещу бившия си клуб - Брайтън, в неделя от 16:00 часа българско време. Всички погледи ще са вперени в него, защото именно при „чайките“ блесна звездата му и след това настана финансов сблъсък между Челси, Ливърпул и Арсенал. „Сините от Стамфорд Бридж“ надделяха през лятото, но сега критиците са обединени около факта, че 22-годишният централен полузащитник не оправдава стойността си.