Челси елиминира Нюкасъл в 1/4-финален мач в Карабао Къп.

"Сините" от Лондон спечелиха  след дузпи 5:3 (1:1 в редовното време) на техния стадион. В грешник за "свраките" се превърна Кийрън Трипиър. Първо защитникът подари гол на Челси в последните минути, а след това изпусна и дузпа.

Калъм Уилсън бе точен в 16-ата мин. В добавеното време Челси изравни. В герой за "сините" от Лондон се превърна Михайло Мудрик.


 

В първите минути на срещата гредата спаси "свраките". Далечен шут на Конър Галахър след корнер срещна напречната греда.

В 16-ата Нюкасъл откри. Бранителите на Челси допуснаха детинска грешка в отбрана и тя веднага бе наказана от голмайстора на "свраките" Калъм Уилсън.

Беноа Бадиашил тръгна да гардира топката пред наказателното си поле при контраатака на гостите. Само че вместо да го направи като хората, бранителят на "сините" от Лондон остави топката да му мине между краката. Уилсън се възползва от грешката му и с премерен удар матира Джордже Петрович.

Домакините постепенно натиснаха съперника си. С 2 пропуска през първата част се отчете една от звездите на Челси - Рахийм Стърлинг.

Първо в 28-ата мин той се озова на стрелкова позиция, но ударът му премина на сантиметри от вратата на гостите.

Минута по-късно отново шанс пред гола се откри пред крилото, ала този път шутът му бе блокиран от Бруно Гимараеш.

В първите минути на втората част Челси опита нов натиск. Бранителите на Нюкасъл обаче действаха стабилно в началото на частта и не допуснаха нито една грешка.

В следващите минути "сините" от Лондон буквално смачкаха съперника, но до гол така и не се стигна.

В 55-ата мин Николас Джаксън получи чудесно подаване от Мало Густо, но ударът му мина на сантиметри от вратата на Дубравка. Стражът на Нюкасъл трябваше да се намесва минута по-късно, когато отрази нов опасен удар на Рахийм Стърлинг, но стражът реагира.

Мениджърът на Челси - Маурисио Почетино, реши да пусне в игра и многомилионната лятна покупка Кристофър Нкунку. За френския национал това бе дебют с екипа на "сините", тъй като от лятото насам бе контузен.

3 мин преди края пред Челси се откри нов шанс пред гола. Михайло Мудрик с центриране намери в наказателното поле Мало Густо. Ливраменто обаче парира удара му и изби в ъглов удар.

Челси изравни дълбоко в добавеното време. Големият грешник за Нюкасъл бе една от звездите на тима - Трипиър. Бранителят на "свраките" се опита да върне с глава към Дубравка, но прекалено леко и Мудрик го атакува отзад. Украинецът се възползва от подаръка, отмъкна топката и с мощен удар опъна мрежата на Дубравка.

До края на мача не се стигна до нищо интересно и така се стигна до дузпите.

Трипиър тотално закопа Нюкасъл, след като изтърва и дузпа. С пропуск се отчете и Мат Ричи, докато играчите на Челси не изтърваха нито едно изпълнение.

Челси - Нюкасъл 1:1 (редовно време) (4:2 след дузпи)

Калъм Уилсън (16); Мудрик (90)

Стартови състави:


ЧЕЛСИ: Петрович; Дисаси, Силва, Бадиашил, Колуил; Кайседо, Фернандес, Галахър; Палмър, Джаксън, Стърлинг

НЮКАСЪЛ: Дубравка; Крафт, Ласелс, Ботман, Ливраменто; Майли, Гимараеш, Лонгстаф; Алмирон, Уилсън, Гордън