Челси направи голям обрат срещу Кристъл Палас и продължава да мечтае за участие в Европа. "Сините" от Лондон изоставаха 1:0 на почивката, но все пак стигнаха до победата - 3:1 в мач от 24-ия кръг на Висшата лига. В герой за тима на Почетино се превърна Конър Галахър, който вкара 2 гола.


Домакините откриха след половин час игра чрез Джеферсон Лерма. Конър Галахър изравни в началото на втората част. В последната минута от редовното време той направи обрата пълен.

В добавеното време Енцо Фернандес реши всичко с трети гол.

С успеха Челси 34 пункта и отборът на Поч запазва някакви шансове за класиране в европейските клубни турнири през следващия сезон.



Първият точен удар дойде от Палас. Домакините стигнаха до положение още в 5-ата мин. Тогава Матета свали с глава към Джордан Аю, който стреля. Изстрелът му обаче бе доста слаб и Петрович улови без проблем.

Стражът на Челси трябваше да покаже майсторство в средата на първата част. Джордан Аю открадна топката и веднага шутира към вратата на "сините". Вратарят на Челси обаче показа класа и отрази.

Домакините откриха в 30-ата мин.

Нони Мадуеке и Мойзес Кайседо сбъркаха точно пред наказателното поле на "сините" от Лондон. Двамата не се разбраха кой да отиграе топката, а Джеферсон Лерма отне.

Халфът на Палас направи няколко докосвания, нагласи си топката на удобния крак и с мощен удар по диагонала не остави шансове на Петрович.

Едва в края на първата част "сините" стигнаха до възможност за гол. Кайседо комбинира с Мадуеке в наказателното поле на съперника. Белгиецът видя свободния Конър Галахър, но от близка дистанция той не намери очертанията на вратата.

Още в началото на втората част Челси отговори по най-добрия начин и изравни. Точен бе Конър Галахър.
"Сините" от Лондон организираха една от най-добрите си атаки в двубоя и това веднага даде резултат. Топката стигна до десния фланг, където Густо даде прострелно центриране в полето на Кристъл Палас. Първи до нея стигна Конър Галахър, който с хубав шут изравни.

В 51-ата мин Челси бе близо до пълния обрат. Коул Палмър се освободи от пазача си на крилото. Английският национал навлезе навътре и щом видя пролука, веднага стреля. Ударът му бе доста силен, но за радост от Палас излезе малко в аут.

В 76-ата мин Петрович спаси Челси. Матеуш Франса напредна в половината на "сините" от Лондон, стигна почти не пеналта и стреля мощно. Ударът му обаче попадна в обсега на стража на Челси и Петрович изби.

Опасен удар на Палмър пък бе блокиран от бранител на Палас. След статично положение топката попадна у национала на Англия, който чакаше на границата на наказателното поле. Изстрелът изглеждаше да отиде право в целта, но срещна крака на противник.

В 83-ата мин Стърлинг за пореден път се оказа грешника в състава на Почетино. Бившият национал получи на стрелкова позиция в наказателното поле от Палмър. Стърлинг обаче се замота и забави да шутира в точни момент. До изстрел все пак се стигна, но той бе блокиран от играч на Палас.

В последната минута от редовното време Аксел Дисаси пропусна да донесе победата на Челси. Стърлинг сложи топката на главата на съотборника си, но той стреля право в ръцете на Хендеръсън.

Секудни по-късно Челси все пак направи обрата. В герой за "сините" от Лондон се превърна Конър Галахър. Халфът получи на границата на наказателното поле. С едно докасване Галахър стреля веднага с долния ъгъл на противника, а стража на Палас нямаше никакъв шанс за намеса.


В добавеното време Енцо Фернендес оформи крайния резултат. Аржентинският национал завърши контраатака на "сините" от Лондон и капарира победата за тима си.

КРИСТЪЛ ПАЛАС - ЧЕЛСИ 3:1


Стартовите състави:

Кристъл Палас: 30 Дийн Хендерсън – 12 Даниел Муньос, 16 Йоаким Андерсен 3 Тайрик Мичел 8 Джеферсон Лерма 20 Адам Уъртон 19 Уил Хюз 9 Джордан Аю 11 Матеуш Франса 14 Жан-Филип Матета

Челси: 28 Джордже Петрович – 27 Мало Густо 2 Аксел Дисаси 6 Тиаго Силва 21 Бен Чилуел 25 Мойсес Кайседо 8 Енцо Фернандес 23 Конър Галахър 15 Николас Джаксън 11 Нони Мадуеке 20 Коул Палмър