Челси победи с 3:2 Нюкасъл в мач от 28-ия кръг на Висшата лига, игран на стадион "Стамфорд Бридж".

"Сините" спечелиха напълно заслужено, а над всички бяха Коул Палмър и Никълъс Джаксън. "Свраките" получиха още два тежки удара, защото Антъни Гордан и Дан Бърн напуснаха с контузии.

В класирането лондончани събраха 39 точки и се намират на 11-та позиция, но от 27 мача. Нюкасъл е точно над Челси с 40 пункта. 


Челси поведе след само 6 минути игра. Коул Палмър стреля, топката се отби отби в Никълъс Джаксън и влетя във вратата за 1:0! Голът беше записан на името на нападателя, защото промени траекторията.

После Мартин Дубравка спаси удари на Палмър и Джаксън, а хубаво фалцово изпълнение на Енцо Фернандес премина покрай целта.

Постепенно Нюкасъл изнесе играта в по-предни позиции и в края на полувремето стигна до изравнителен гол. Бруно Гимараеш подаде към Александър Исак, който с чудесен удар по земя в долния десен ъгъл се разписа за 1:1!

До края на полувремето гол на Джаксън беше отменен за засада. След почивката Челси натика гостите в половината им и в 58-ата минута отново поведе. Палмър  нанесе перфектен удар от границата на пеналтерията, влетял в десния ъгъл зад вратаря за 2:1!

120 секунди по-късно Рахим Стърлинг пропусна да удвои преднината на "сините". Той излезе сам срещу Дубравка, финтира го, но защитник изби пред голлинията.

В 76-ата минута Михайло Мудрик вкара за 3:1! Той нахлу на скорост и отне топката от Конър Галахър точно пред наказателното поле. Последва рейд през няколко защитници и Дубравка, след което с нисък удар се разписа.

В 90-ата минута Джейкъб Мърфи вкара фамозен гол с удар точно в сглобката, но до края Челси удърджа крехкия си аванс и спечели срещата.

Челси - Нюкасъл 3:2

Голмайстори: 1:0 Джаксън (6), 1:1 Исак (43), 2:1 Палмър (58), 3:1 Мудрик (76), 3:2 Мърфи (90)