Мениджърът на Челси Маурисио Почетино смята, че отборът му трябва да е по-напред в класирането на Висшата лига, добавяйки, че статистиката показва, че техните резултати не съвпадат с представянето им на терена.

Лондончани се борят за постоянство през този сезон и са 11-ти в класирането с 39 точки от 27 мача, 17 пункта по-малко от четвъртия Астън Вила.

Челси има лоша голова разлика този сезон, но липсата на попадения до голяма степен е причинена от собствената им разточителност, като клубът е четвърти в лигата за пропуснати големи шансове.

Те също са класирани на четвърто място по очаквана голова разлика, според фирмата за данни Opta, след като изостават само от Арсенал, Манчестър Сити и Ливърпул.

"Знаем много добре какво правим. Затова се смея. Не го приемам лично, когато феновете критикуват... Ако погледнете всички данни, в таблицата трябва да сме на четвърта позиция.

Но поради различни причини не сме там. Данните означават, че сме в добър план. В коя област трябва да се подобрим? Това са неща, които ще дойдат с времето. Трябва да се конкурираме по-добре, важни са малките подробности.

Можете да получите това само с опит с време на съвместна игра. Лесно е да намерите данните, когато искате да набедите някого. Но когато данните са добри и отразяват, че отборът се справя добре, но поради различни причини не получаваме резултатите ние заслужаваме и трябва да се доверим на процеса", заяви Почетино.