Челси се наложи с 2:0 над Тотнъм в лондонското дерби, отложено от 26-ия кръг на Висшата лига и се върна към победите, след като в предишните си 3 мача не можа да стигне до успеха. Трево Чалоба и Николас Джаксън се разписаха за "сините" в двете полувремена.

Така тимът на Маурисио Почетино се изкачи на 8-ото място в класирането и вече гледа смело към европейско участие, след като е само на 3 точки от 6-ия Манчестър Юнайтед. "Шпорите" пък останаха на 5-ата позиция.

В 5-ата минута Михайло Мудрик напредна отляво и подаде към Николас Джаксън, който се озова сам срещу Викарио. Нападателят шутира между краката на вратаря, но Мики ман де Вен притича и съумя да изчисти пред голлинията. Топката отиде право в Коул Палмър, който обаче не успя да реагира добре и ударът му премина над опразнената врата.

В 17-ата минута Марк Кукурея центрира по земя, а топката не бе засечена от никой и стигна до Алфи Гилхрист на границата на пеналта, който шутира силно и неточно. После Мудрик направи чудесен диагонален пас за Мадуеке. Нападателят напредна на скорост към наказателното поле, освободи си пространство и стреля, но над вратата.

След по-добрата игра в начлото "сините" логично поведоха в резултата. В 24-ата минута Конър Галахър центрира от свободен удар в наказателното поле, където Трево Чалоба бе изпуснат от защитниците на гостите  и с глава прониза Викарио за 1:0.

В 32-ата минута Челси беше близо до втори гол. Палмър  намери отлично Мудрик, кой влезе в пеналта, залъга Педро Поро и нанесе удар, а топката профуча на сантиметри покрай вратата.

Тотнъм можеше да изравни резултата при първата опасност, която създаде. Поро центрира от свободен удар отдясно на наказателното поле, където на втора греда Ромеро надскочи Гилхрист и стреля с глава, но топката се отби от десния страничен стълб на Петрович и излезе в аут.

В добавеното продължение на първата част Поро намери в пеналта Джонсън, който опита да центрира, получи се рикошет в Кукурея и топката се насочи към вратата на Петрович, който обаче внимаваше и спаси.

Тотнъм започна по-активно второто полувреме, но трудно създаваше чисти пложения. Все пак след час игра Джонсън комбинира със Сар отдясно до наказателното поле, който пък пусна извеждащ пас за връхлитащия на скорост Поро. Португалецът шутира от малък ъгъл, но Петрович изби.

Веднага след това теньорът на "шпорите" Ангелос Постекоглу направи три промени, пускайки в игра Джеймс Мадисън, Пиер-Емил Хойберг и Родриго Бентанкур, които замениха Ричарлисон, Ив Бисува и Папе Матар Сар. Хойберг венага пробва шут от дистанция, но право в ръцете на Петрович.

В 72-ата минута Палмър изпълни по чудесен начин пряк свободен удар, топката се отби в напречната греда, а след това Джаксън бе най-съобразителен и с глава намери опразнената врата - 2:0.

Вторият гол пречупи Тотнъм, който така и не успя да застраши сериозно вратата на домакините до края на срещата.

Челси - Тотнъм  2:0

Гобмайстор: 1:0 Чалоба (24), 2:0 Джаксън (72)

Челси: Петрович, Гилхрист, Чалоба, Бадиашил, Кукурея, Кайседо, Галахър, Мадуеке, Палмър, Мудрик, Джаксън

Тотнъм: Викарио, Поро, Ван де Вен, Ромеро, Роял, Сар, Бисума, Сон, Кулушевски, Джонсън, Ричарлисон