Бившият модел Ейми Кристофърс е твърдо решена да пробие в английската Висша лига като съдия. Тя заряза професията, на която посвети десет години, за да се научи да ръководи футболни срещи.

Галерия

Очевидно хубавата британка е добра и със свирка в уста, защото се радва на високи оценки в съдийските среди на аматьорско ниво. 

В началото на годината фенката на Челси Кристофърс изкара успешно първия курс, който й позволи да бъде арбитър в мачовете между детски отбори.

"Винаги съм обичала футбола и смятам, че би било страхотно, ако стана професионален рефер. Така ще съм още по-близко до събитията. Няма толкова много жени, които да се занимават с това и би било фантастично да покажем, че и момичетата можем да го правим", размишлява палавницата.

"Не става дума за хоби, защото гледам на съдийството много сериозно. За мен това е страст. Обичам играта и се подобрявам след всеки мач. Мечтата ми е да стигна до Висшата лига. Искам да покажа, че мога да стигна далеч", добави Ейми пред вестник "Сън".

Злите езици побързаха да се пошегуват, че напредъкът на съдийката върви твърде бавно, за да може тя да се засече с легендата на Челси Джон Тери, известен със своята слабост към нежния пол. 

"Мъжете си мислят, че не знам какво правя на терена, но после остават изненадани, че разбирам футбола по-добре от тях. Забавно ми е, но бързите решенията, които трябва да вземеш за части от секундата са трудни. Трябва да внимаваш много. Вече съм свирила мачове на отбори до 16 години, имам и няколко мача между по-възрастни. Сега изграждам своята увереност", коментира още Кристофърс.