Ливърпул и Челси се справят толкова добре през сезона, тъй като са прегърнали философиите на своите мениджъри, твърди бившият нападател Йън Райт. 

Червените са лидер в класирането с точка аванс пред Сините, като и двата тима впечатляват с играта си и в последния кръг спечелиха с 6:1 и 5:0 срещу Уотфорд и Евертън. 

„Понякога е по-трудно да повярваш на своя мениджър, отколкото във Феята на зъбките. В момента обаче се вижда, че при Ливърпул и Челси именно това прави разликата в момента“. 

„Играчите имат доверие на своите наставници и да прегърнали техните философии, като правят с настроение това, което се изисква от тях и това се вижда в мачовете. Ливърпул може и да допуска голове и да не запазва сухи мрежи, но играе с огромна увереност. При Клоп те са фантастични за гледане“. 

„При Челси тактическата промяна на Конте направи разликата, а футболистите се наслаждават да играят по този начин. Азар, Коста, Матич и Моузес са преобразени и това ясно показва, че имат пълно доверие на треньора си. Във футбола комуникацията е също толкова важна, колкото и таланта в отбора“. 

„Разликата с Манчестър Юнайтед е показателна, защото те са колебливи и може би не разбират напълно изискванията на Жозе Моуриньо. Сити демонстрира, че може да се мери с най-добрите и победата над Барселона го доказа, но и при тях в момента няма и следа от това, което показват Ливърпул и Челси“ пише Райт в традиицонната си колонка във вестник „Сън“.