Лестър - Арсенал, мач от 3-я кръг на английската Висша Лига. Стадион "Кинг Пауър", начало 18.00 часа.

Арсенал:

Вратари: Шчесни, Мартинес
Защитници: Дебюши, Косиелни, Мертезакер, Монреал, Чембърс, Микел, Бейерин
Полузащитници: Фламини, Рамзи, Йозил, Росицки, Уилшър, Касорла, Окслейд-Чембърлейн
Нападатели: Саного, Кемпбъл, Алексис, Подолски

Контузени: Жиру, Артета, Гибс, Уолкът, Диаби, Оспина, Гнабри

 

ПРОГНОЗА: Арсенал гостува на новака Лестър в пореден труден мач от началото на сезона. Досега "Артилеристите" успяха да се спасят трудно във всеки един мач, но не впечатляват с представянето си.

"Лисиците" от своя страна са много корав съперник и доказаха това в първите си два мача, в които измъкнаха равенство 2:2 срещу Евертън и максимално затрудниха Челси на "Стамфорд Бридж".

Така сега в домакинството си на Арсенал те ще са амбицирани да стигнат до първи успех. Историята обаче не е на тяхна страна, тъй като все още нямат победа във Висшата Лига над Арсен Венгер.

Последната победа на Лестър над Арсенал е преди 20 години. След това в 15 мача лондончани нямат загуба. Арсенал има и много хубави спомени от последния мач между двата отбора, преди Лестър да изпадне. Тогава домакините спечелиха с 2:1  в последния кръг на сезон 2003-2004 и завършиха непобедени. Друг добър спомен е мачът преди точно 17 години, когато двата тима завършиха наравно 3:3, но за Арсенал Денис Бергкамп вкара забележителен хеттрик. Един от головете му бе след невероятно отиграване пред вратата и според Арсен Венгер това е един от най-хубавите голове, който е виждал в живота си.

Сега разбира се Денис Бергкамп и "Непобедимите" ги няма. На сцената обаче са други играчи, от които има големи очаквания. Един от тях е Алексис Санчес, който вече вкара дебютния си гол за отбора за жизненоважната победа над Бешикташ през седмицата. Другата звезда на отбора - Месут Йозил сякаш не е във форма, но Венгер заяви, че не се притеснява за него. Самият Йозил пък даде интервю през седмицата, в което изрази оптимизма си за сезона.

Проблем обаче са контузиите в лагера на Арсенал и тимът трябва да се справя без Микел Артета, Киерън Гибс, Оливие Жиру, Тио Уолкът и Серж Гнабри. Така възможностите за ротации намаляват и може мачът срещу Бешикташ през седмицата да даде леко отражение. Лестър пък ще бъде подсилен от новото си попълнение Естебан Камбиасо, ако документите му бъдат оформени навреме.

Предстои труден и оспорван мач, в който домакините имат всички шансове да се възползват от колебливата форма на съперника и да вземат точка.

Резултат: 1:1