Нападателят на Арсенал Тио Уолкот бе вдъхновен след триумфа над Астън Вила за ФА Къп и заяви, че през следващия сезон отборът трябва да се бори за титлата. 

Атакуващият играч отбеляза важния първи гол във финала и помогна за успеха с 4:0, като по този начин завърши силно изпълнения с контузии сезон. Освен това с думите си даде ясен знак, че иска да остане на „Емиратс“. 

„Мисля, че този отбор е благословен и разполагаме с фантастичен състав. В Арсенал съм от дълго време и това без съмнение е най-добрият отбор, в който съм играл и съм убеден, че през следващата кампания ще се борим за титлата“ заяви Уолкот. 

„Това трябва да бъде голямата ни цел. ФА Къп е страхотно отличие и да го спечелим две поредни години е прекрасно, защото не са много отборите, които са го правили и това е доказателство колко е силен този състав“ добави нападателят, който не коментира бъдещето си. 

„Работих здраво и исках да се отблагодаря на мениджъра и феновете за подкрепата. Миналия сезон пропуснах финала и беше прекрасно да се върна и да играя. Сега ще се насладим на триумфа, а след това ще мисля за мачовете на Англия, защото е голяма чест да представяш своята страна“ каза още Уолкот.