Арсенал бе обвинен от Футболната асоциация на Англия за нарушаване на правилата на футболните агенти при трансфера на Калъм Чеймбърс миналата година. 

Защитникът премина при Артилеристите от Саутхемптън за около 16 милиона паунда, като засега не е ясно какъв точно е проблемът. Агентът Алан Мидълтън също е обвинен, като той ще трябва да отговори до 17 юни дали се признава за виновен или не. 

При Арсенал срокът е по-голям – до 26 юни, тъй като от клуба са поискали повече време, за да проучат въпроса и да решат какво да предприемат. Според слуховете трансферът е разследван след оплакване от трета страна, макар че преди време мениджърът Арсен Венгер обяви, че всичко е наред. 

„Откакто съм тук съм направил над 350 сделки, така че зная, за какво става въпрос. Получавал съм много запитвания за тях и никога не е имало някакъв проблем“. Засега не е ясно колко сериозно е провинението на клуба и каква санкция го заплашва. 

Чеймбърс направи солиден първи сезон в отбора, особено през първата му половина, което му помогна да дебютира за националния отбор, а сега бе включен и в състава на младежите за европейските финали, които започват другата седмица.