Бившият полузащитник на Арсенал Рей Парлър е на мнение, че това е най-силният отбор на клуба от времето на Непобедимите, които не загубиха нито един мач във Висшата лига пред 2003-2004. 

Според него привличането на Петр Чех е отличен ход и той превръща състава на Арсен Венгер в много сериозен претендент за титлата. 

„Без съмнение това е най-силният тим от Непобедимите. Сега трябва просто да се предпазят от контузии. Ако миналия сезон травмите бяха по-малко, тогава щяха да бъдат по-близо. Така или иначе най-важна е вътрешната хармония и отборния дух. Всякакви лични проблеми трябва да бъдат избегнати“ заяви бившият халф. 

„Смятам, че след спечелването на двете поредни купи на ФА в отбора вярват, че са готови да направят следващата крачка. Сега привлякоха и изключителен вратар като Чех. Спомням си как когато Дейвид Сийман се отказа се чудехме, кой ще го замени, но пък Йенс Леман се справи отлично. Чех е много опитен, има характер, а освен това е в отлична възраст“ добави Парлър, който все пак счита, че са необходими още някои подобрения. 

„Надявах се, че ще вземат Морган Шнайдерлен, който се справи солидно в средата на терена за Саутхемптън. Един вътрешен халф би бил полезен. Също така имат нужда и от централен бранител, въпреки че Чеймбърс може да играе на този позиция, а и не сме видели най-доброто от Габриел. Мертезакер и Кошчелни обаче се очертават като титуляри“.