Неособено впечатляващия английски арбитър Майк Дийн няма да получи наказание и ще надува свирката на мача между Уест Хям и Норич в събота, реши футболната асоциация.

Както е известно, Дийн се превърна в посмешище по време на лютото лондонско дерби между Челси и Арсенал в събота, когато ритуално закла "артилеристите".

Майк не показа червен картон на провокатора Диего Коста, който се опита да нокаутира Лоран Косиелни със серия от шамари с двете ръце, а после изблъска своя противник без топка, поваляйки го на земята.

Защитникът на Арсенал Габриел се опита да потърси обяснение от Коста и съдията, след което леко ритна получилия бонус да остане на терена нападател. Тук вече Дийн реши да показва двоен аршин и изгони възпитаника на Арсен Венгер.

Интересното е, че през второто полувреме на мача Коста отново можеше да получи червен картон за ритане на Окслейд-Чембърлейн, но и тук беше пожален от комичния арбитър. Вместо това от терена беше изгонен Санти Касорла за спъване на Фабрегас.

"Да попречим на Майк Дийн да ръководи друг мач на Арсенал" набързо събра 82 00 подписа, а срещу рефера се изказа и мениджърът на Арсенал Арсен Венгер.