Олимпиакос тресна с 3:2 Арсенал на "Емирейтс" и записа впечатляваща победа в среща от група "F" на Шампионската лига.

Това е втора поредна загуба за лондончани и те са на дъното в групата, докато гърците запазиха шансовете си за класиране в следващата фаза.

Попаденията за гостите мушнаха Фелипе Пардо (32), Димитрис Сиовас (41) и резервата Алфред Финбогасон (66). Точни за "артилеристите" бяха Тио Уолкът (35) и Алексис Санчес (65).

Като цяло Олимпиакос изигра стахотен мач, възползва се максимално от положенията си, вкара три парцала на слисаните домакини и логично си спечели победата.

От своя страна лондончани за пореден път разочароваха в групите на Шампионската лига и ще трябва да треперят докрай за класиране в следващата фаза на надпреварата.

До тази среща Олимпиакос бе загубил всичките си 12 гостувания на английски отбори, но срещу Арсенал боговете от Олимп бяха решили друго.


Срещата започна с атаки за Арсенал, като домакините сериозно натиснаха гърците, които се бяха прибрали плътно пред наказателното си поле.

В петата минута Алексис Санчес навърза отбраната на Олимпиакос и стреля остро по диагонала, но топката мина до гредата. Малко по-късно Алекс Окслейд-Чембърлейн напредна през центъра и изстреля страховита тупалка, но в аут.

В 13-ата минута Тио Уолкът се откъсна зад отбраната на гостите, но правилно бе отсъдена засада. Постепенно гърците живнаха и успяха да изнесат топката в по-предни позиции.

След половин час игра Фелипе Пардо размина Лоран Косчелни, но не успя да вкара. Две минути по-късно обаче Пардо се реваншира за пропуска си и този път опъна мрежата на Давид Оспина за 0:1.

Това попадение ядоса домакините и те се хвърлиха в масирани атаки. Така се стигна до 35-ата минута, когато Алексис Санчес намери Тио Уолкът и той успя бързо да изравни за 1:1.

Последваха нови луди минути в Лондон и се стигна до нов гол. В 40-ата минута гърците за втори път удариха, като този път точен бе Костас Фортунис.

До края на полувремето Арсенал се опита да изравни, но така и не успя да стигне до наистина чисто голово положение.

Второто полувреме започна с нови атаки за "артилеристите", но първото сериозно голово положение бе за Олимпиакос. В 54-ата минута Пайтим Касами напредна отдясно и шутира, но в аут.

Последваха нови домакински атаки, но така и не се стигаше до попадение. Логичното все пак се случи в 65-ата минута, когато най-сетне Алексис Санчес се отчете с хубав гол и успя да изравни 2:2.

Олимпиакос обаче бързо успя да възстанови преднината си и само минута по-късно резервата Алфред Финбогасон опъна мрежата на домакините за 2:3.

До края на срещата Арсенал тотално доминираше, но с пропуски се отчетоха Месут Йозил, Аарън Рамзи и Алексис Санчес. Така домакините не успяха да изравнят и записаха втора загуба в групата си.

Арсенал - Олимпиакос 2:3

Голмайстори:

0:1 Фелипе Пардо (32)
1:1 Тио Уолкът (35)
1:2 Димитрис Сиовас (41)
2:2 Алексис Санчес (65)
2:3 Алфред Финбогасон (66)

Арсенал: Давид Оспина, Хектор Белерин, Габриел Паулища, Лоран Косчелни, Киерън Гибс, Месут Йозил, Франсис Коклен, Санти Казорла, Алексис Санчес, Тио Уолкът, Алекс Окслейд-Чембърлейн

Олимпиакос: Роберто, Омар Елабделауи, Ботия, Димитриос Сиовас, Леандро Салино, Пайтим Касами, Естебан Камбиасо, Фелипе Пардо, Костас Фортунис, Себа, Браун Идейе